Apan undervisar Ribbing om amning!

Tack Anna/Apan satt i granen! Tack för ditt fantastiska brev där du så tydligt förklarar varför det är helt orimligt att inte ge bebisar mat när de ber om det. För er som inte läst, läs Annas utmärkta inlägg här.

Jag hade tänkt illustrera inlägget med en bild när jag ammar (jag har några som jag älskar!). Men de där jag ammar Edvin går inte, för Edvin är för liten för att berätta om han tycker det är ok att lägga ut bilderna. Och Isak frågade jag. Han älskade också de här bilderna, men ville att de skulle fortsätta vara privata. Så då är de förstås det.

Därför blir det en schimpansfamilj som tack till dig Anna! Tyvärr inte en ammande schimpansmamma, men en fin familj i alla fall.

DSCN0694

Dela med dig!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 reaktioner på ”Apan undervisar Ribbing om amning!

 1. Fast om jag har förstått saken rätt så är Ribbing inte emot offentlig amning. Hon menar att det är helt ok om det görs diskret, med undantag för vissa miljöer där det inte passar sig (hon har nämnt nobelfesten t ex, så jag antar att hon syftar på miljöer där barn inte är lämpliga ändå). En jättejättevanlig åsikt, det där med ”det är helt ok så länge man är diskret och kanske inte gör det på finaste restaurangen”. Gjorde en snabb undersökning i min mammagrupp och så tyckte faktiskt de flesta! Själv tycker jag det är helfel att lägga press på mammor att vara diskreta när de ammar. Även om det låter enkelt kan det i perioder vara jättesvårt att skyla sig eller gå iväg nånstans. En amningsprocess är känslig nog som den är och extra krav gör det bara svårare. Nej, mer offentlig öppen amning i stället så kanske folk vänjer sig vid vad det är – ett naturligt och odramatiskt sätt att ge en bebis mat.

 2. Jag tycker att det är intressant att du väljer att inte publicera en bild på dina barn men samtidigt tycker att det är ok att Anna ammar sitt barn i direktsändning. Har det barnet fått välja? Bad det om att få vara med i tv? Jag har ammat två barn och kämpat och slitit med en icke-fungerande amning, men ändå aldrig känt något behov av att amma offentligt. Tvärtom, jag har undvikit det på alla sätt och snarare känt mig provocerad och ledsen när andra mammor halar fram brösten och ammar hejvilt överallt. För mig blev det ännu en påminnelse om min egen otillräcklighet. Så det är inte bara positivt och amningsbefrämjande med offentlig amning.

  1. Jag har ingen aning om varför Anna valde att ta med sig sin bebis till tv-studion. Jag har inte sett inslaget alls. Jag har själv haft möjlighet till barnvakt för mina bebisar när jag varit med i tv. Om jag inte hade haft det och haft barnet med mig och det bett om mat skulle jag precis som Anna ammat.

   Jag förstår om du blir ledsen av att se andra amma när du själv har mycket sorg kopplat till amning. På samma sätt som föräldrar som förlorat barn kan bli ledsna av att se jämnåriga barn som lever på stan. Det är bra att se och förstå sina egna reaktioner och känslor som du gör tycker jag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *