Finaste läsarna! Vad vill ni läsa mer om? Eller mindre?

Ni är så fina, alla mina läsare! Måste bara säga det, era kommentarer är så snälla och dessutom lyser de av kärlek och omtanke om era barn. Därför är det så roligt att skriva för er, särskilt om det ni vill läsa om eller undra om. En del kan jag skriva om direkt, annat kräver mer eftertanke eller att jag läser på.

Mina egna skrividéer är lite fler inlägg om mat, en lång serie om alla vaccinationer i allmänna vaccinationsprogrammet, inlägg om hur man kan få till bra sömnvanor och rörelsevanor. Vilket ska jag skriva först? Eller ska jag skriva om något helt annat? Svara i kommentarsfältet!

 

Dela med dig!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

21 reaktioner på ”Finaste läsarna! Vad vill ni läsa mer om? Eller mindre?

 1. Många av dina inlägg är väldigt bra , intressanta och lärorika. Jag läser allt.
  Vill påminna om mitt önskemål om ett inlägg som skulle kunna berätta hur länge man bör vänta med att flyga med små barn första gången.

  Ha en god natt

  Luiza

 2. Jag läser gärna det du tänkte, plus lite om barn som är kinkiga med maten. Jag var extremt kinkig och vill verkligen inte smitta av mig med det på mitt barn. Vad gör jag om jag ser tendenser? Vad är det bästa sättet att hantera ett barn som vägrar äta? Vet bara vad som inte funkade på mig – inget.

 3. Tack för en jättebra blogg! Önskar bara att den funnits för ett år sedan när min yngsta var nyfödd.
  Lite egoistiska önskemål som skulle passa mig är att du skriver inlägg om förkylningsastma och även om för tidigt födda barn.
  Tack igen!

 4. Vi står inför en flygresa som ska ske i april, då blir vår son 8 månader. Jag skulle gärna läsa om att flyga med bebisar, från vilken ålder är det okej, hur stor är faran att han skadar öronen, vad man skall tänka på…osv. Jag ser att någon annan har också frågat om flyg.
  En annan sak om du tänker skriva om mat. Jag funderar på att använda baby led weaning. Det är inte så många som följer den metoden i Sverige, jag är nyfiken om du har hört om den, läst om den och i så fall hur du tänker kring det.
  Tack i förväg :)!

 5. Jag skulle vilja läsa om barns immunförsvar. Stora tjejen var sjuk varannan vecka första året på förskola, jag vet fler som haft det så, och det är verkligen ingen som är mitt i det som tror att det är normalt. Men det är det kanske?

  Båda mina barn har astma, och jag funderar lite på om det finns någon magisk gräns när immunförsvaret blir bättre. Eller är det bara beroende av hur mycket virus man blir utsatt för? Blir småsyskons immunförsvar utvecklat tidigare pga syskons smittor?

  Många frågor:)

  1. Hej!
   Tack för frågan. Filar på ett sånt inlägg. Jo, sjuk varannan vecka under första vintersäsongen på förskola är dessvärre normalt. Men otroligt tråkigt. Vidare svar i kommande inlägg.

 6. Hej! Ville börja med att säga att jag gillar verkligen din blogg – den behövs! Min fråga bygger på en diskussion som har nyligen ägt rum på FB grupp ”Vi med celiaki” om barn och glutenintolerans. I teori är symptom och testing för celiaki hos barn tydligt beskrivna. I praktiken ser det väldigt olika ut (både symptom och basis för testning). Vissa föräldrar har fått testa sina barn enbart på basis av ärftlighet, andra har fått kämpa länge fast deras barn har haft flera uttalade symptom. Högre upp i åldrarna kan celiaki vara en lömsk sjukdom som inte ger tydliga symptom. Då blir testningen ännu svårare att få till. Vad är rimligt att kräva? Varför får vissa testa sina barn på basis av ärftlighet, medan andra kan knappt få testa alls? Kan man ta det första blodprovet via stick-i-fingret eller är det venblod som behövs? Tolkning av tillväxtkurvorna är ett kapitel i sig. Vill gärna läsa dina tankar kring detta.

  1. Hej!
   Ett helt inlägg om celiaki tror jag. Det blir bra. Kort: Jag (och alla barntarmläkare jag träffat och deras riktlinjer) tycker man ska vara generös med testning för celiaki. Och man ska veta vad man gör, för det finns en del fällor. Här har jag skrivit om varför jag inte tycker självtest för celiaki är en bra idé, det handlar om dessa fällor. Samtidigt kan jag ju förstå att marknaden finns när det kan vara så svårt som du beskriver att få tillgång till testning. Tror att man kan ta transglutaminasantikroppar som provet heter kapillärt, men ber att få återkomma nästa vecka, då jag kan ge säkert besked.

   1. Det låter bra! Jag har läst inlägget om självtester för celiaki, det är viktigt att känna till även för den som testar den ”konventionella” vägen. Skulle du tycka att det är intressant/ok om jag hör med andra föräldrar på ”vi med celiaki” om de har frågor/funderingar och ber dem i så fall lämna dem här inför ditt inlägg om celiaki? Jag skulle också kunna sammanfatta diskussionen i punktform. Vill inte ”översvämma” ditt kommentarsfält, men har så många frågor.

 7. Skulle du kunna skriva ett inlägg om sårskador? Ibland kan det vara svårt att bedöma om man ska åka till barnakuten med barnet eller inte när det har ramlat och skadat sig. Det vore toppen med ett inlägg om vilka skador som bör hanteras av sjukvårdspersonal (typexempel djupt jack som behöver sys/limmas) och vilka som behandlas bäst hemma (typexempel skrubbsår). Och även vad man då helst ska göra (rengöring, tejpning, typ av förband osv). Plus vad man ska hålla utkik efter, som tecken på infektion i såret.
  En sak som komplicerar det hela är att barnförsäkringarna endast gäller om skadan behandlats av läkare… Ibland tror jag mig kunna tejpa med gott resultat och kanske inte behöva uppsöka sjukvård men någon gång har jag gjort det ändå för att senare kunna få ärrersättning från försäkringen.
  Mina barn skadar sig ofta så jag tycker mig i och för sig ha hyfsad koll men det vore toppen med en ordentlig genomgång av olika sårskador. De är ju så vanliga hos barn så jag tror många skulle vara intresserade!

 8. Tack för en jättefin blogg. Inlägget om att lite salt är ok för små barn underlättade verkligen vår matlagning och gjorde våra måltider lättare. Av samma anledning undrar jag vad som gäller med stekt mat. Tål små barn stekt mat eller måste allt kokas?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *