Siblings without rivalry: bra bok om syskon!

20130123-080855.jpg

När vi skulle få Edvin minns jag att jag letade överallt efter böcker om att få andra barnet. Hur förhåller man sig till det första? Till det andra? Hur kan man hjälpa barnen att uppskatta varandra och umgås? Hur kan man som förälder agera för att barnen inte ska behöva känna att de tävlar med syskonet om ens uppmärksamhet och kärlek?

Jag läste de böcker jag hittade på svenska, minns inte vad de heter, bara att jag blev besviken. De hjälpte mig inte.

För ett tag sedan fick jag tips om en amerikansk bok som hade allt jag önskade och mer än så! Siblings without rivalry av Adele Faber och Elaine Mazlish.

Faber och Mazlish presenterar inga metoder. Inga belöningssystem, ingen Quick fix. I stället hjälper de oss att se barnets perspektiv i olika situationer där syskon ofta bråkar. De gör det så skickligt att det blir alldeles uppenbart hur våra instinktiva ageranden som föräldrar ofta skapar mer frustration i syskonrelationen och inte mindre.

Självklart lämnar de oss inte där. Författarna ger oss tydliga råd om förhållningssätt till barnen som hjälper dem i att skapa goda relationer till sina syskon.

Funderar råden? Ja! Ibland är jag alldeles förundrad över hur snälla mina barn blivit mot varandra sedan jag läste den här boken. Rekommenderas varmt!

8 reaktioner på ”Siblings without rivalry: bra bok om syskon!

    1. Hej Liv! Kul att du hittat hit! Kommer på ett boktips om utvecklingsperioder hos bebisar, Växa och upptäcka världen heter den. Har du läst den? Kram!

  1. Hej Cecilia, vilken fin blogg! Låter som en mkt intressant bok, mot bibblan 🙂 Hoppas ni har det bra och ge Isak en kram från Jonatan. /Mia

    1. Tack Mia! Ska hälsa Isak i kväll, han blir nog väldigt glad! Om boken inte finns på bibblan finns den i pocket på både adlibris och bokus tror jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *