Frukost på förskolan = vardagslyx

Som sjukhusläkare har jag inte särskilt fria arbetstider. Dagen börjar vid 8 eller strax efter och med restid blir det ganska tidiga morgnar.

På mina lämningsdagar får barnen äta frukost på förskolan, det är så himla lyxigt att ha den möjligheten! Då kan barnen sova en hel timme längre än vad de kan om vi ska äta frukost hemma. De behöver bara klä på sig och borsta tänderna och kissa och så iväg. Inget tjat om att äta upp och ingen stress att hinna få i sig tillräckligt.

På förskolan är det en bara några få barn som äter frukost med två pedagoger. Det känns bra i mammahjärtat att pussa dem hejdå vid frukostbordet och veta att de kan äta frukost utan stress och press medan jag tar mig vidare till jobb och vuxenplikter.

2 reaktioner på ”Frukost på förskolan = vardagslyx

  1. Jag håller verkligen med! Jag kan inte föreställa mig hur stressiga och tidiga mornar mina barn skulle få om vi var tvungna att äta frukost hemma först innan avfärd till förskolan. Äldsta dottern är dessutom inte hungrig direkt, vi kan lätt vänta i minst en timme på helgen efter hon vaknat innan vi ger frukost. Det är verkligen vardagslyx, både för barnen och oss som föräldrar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *