Midsommar och TV4

Jag och Lina har tagit sommarlov några dagar innan bloggen tillåts göra det. Jag bor i en röd stuga i Västerbotten med utsikt över en sjö. Västerutsikt, så solnedgången vid midnatt blir vansinnigt vacker. Barnen är urförtjusta över att kunna springa ut i gräset och blåbärsriset utan kläder och vi vuxna, vi mest är. Läser böcker, diskar och tar hand om barnen.

Igår drog jag upp smågranar med rötterna. Jag kände mig vansinnigt stark! Isak blev också svårt imponerad och drog upp pyttegranar han med. Midsommar var sådär fin som midsommar ska vara.

DSCN1622

En minimidsommarstång på matbordet.

DSCN1597

En stor midsommarstång vid bygdegården.

DSCN1623

Och farmors jordgubbstårta. Min farmors alltså, men bakad av mig.

Farmor lärde mig att det behövs fyra liter jordgubbar till en jordgubbstårta. Sockerkakan skärs i tre bottnar. På understa botten så mycket mosade jordgubbar det går (2-3 cm brukar gå), över mittenbotten antingen vaniljkräm, mosade jordgubbar med grädde eller mosade jordgubbar där med. Och så låta bottnarna med jordgubbsfyllning stå och dra några timmar. Strax innan tårtan serveras täcks den med grädde och så mycket hela jordgubbar som det bara går. Jag har aldrig smakat någon bättre jordgubbstårta, och nu gör jag den alltså själv.

Idag flyger jag till Stockholm för att vara med i TV4 Nyhetsmorgon på måndag och prata om att vakta barn vid vatten. En simkunnighetsansvarig från Svenska simförbundet eller liknande skulle också vara med, en simskoleexpert alltså. Klockan kvart i åtta börjar vi. (Undrar förresten vad sminket kommer säga om mina 200 myggbett i ansiktet. Jag kommer säga: dölj dem om du kan, annars får det vara) Sedan flyger jag tillbaka till Västerbotten och stugan och skogen och sjön. Och då tar bloggen också sommarlov!

Dela med dig!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *