Nej, vi kan inte svara på frågor om era barn!

Kära läsare!

Tack för all fantastisk respons, kloka kommentarer och alla förslag på vad vi kan skriva om. Och för att ni är så snälla mot oss och varandra! Fortsätt så!

Tidigare stod det på bloggens förstasida att vi inte kan svara på frågor om era barn. Det finns inte plats för det nu, och det  är kanske dumt. Vi påminner därför om det. Vi varken svarar på eller publicerar kommentarer med specifika frågor om enskilda barn. Det handlar både om respekten för barnens integritet och om gränsdragningen mot sjukvård, där rådgivning om enskilda barn gränsar till sjukvård såpass mycket att vi behöver kunna undersöka era barn, och skriva journal. Det gör vi på jobbet, men vi kan inte göra det i bloggen. Däremot är frågor av typen ”det går löss på mitt barns dagis, kan du inte skriva om det” mycket välkomna!

Varma hälsningar till er alla
Lina och Cecilia

Dela med dig!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

9 reaktioner på ”Nej, vi kan inte svara på frågor om era barn!

 1. Hej!

  Tack för en fin och lärorik blogg!

  Kan ni inte skriva lite om barn och dagis, ur ett rent hälsoperspektiv? Vad händer med barnen? Jag har läst forskning om att kortisolnivåerna hos dagisbarn ofta stiger under hela dagen, även sedan de kommit hem på kvällen. Det kan ju i mina öron inte vara så nyttigt….?

  Ser gärna både fram- och baksidor med dagis respektive hemmadagar.

  Ha en fin dag!

  Lina

 2. Hej
  Tack för en toppenbra blogg.
  Jag har tre saker som jag hoppades ni skulle kunna ta upp i framtiden.
  1. Blåmärken hos yngre barn. Har ofta haft diskussioner med andra föräldrar kring hur mycket blåmärken som är normalt för ett litet barn och när man bör oroa sig för blodsjukdomar (alla är vi lite hypokondriska kanske, men en pedagog på förskolan hade tydligen oroat sig för samma sak med sina barn)

  2. Har fått höra ofta att ”snuttar” är så ohygieniska att et är dåliga för hälsan. Min son älskar sin snutte och är inte helt förtjust i att den tvättas då han älskar den äckliga lukten… Men hur orolig bör man vara och hur farligt är det.

  3. Hur farligt är det om barn äter saker ute som sand och is, stoppar pinnar och grus i munnen (frånsett risken att sätta i halsen) eller äter diskmedelsskum och liknande?

  Ursäkta om något av detta tagits upp innan men har inte hunnit läsa igenom alla inlägg sedan jag hittade er blogg.

 3. Hej, då hakar jag på direkt om ber om lus-tips! Har nu erfarit detta för första gången. Tre barn och mig själv inkluderat. Behandlade oss alla med hedrin-once men åtminstone en av oss hade kvar ändå när vi luskammade dagen efter. Är det vits att pröva olika medel. Lite tips om lusbehandling emottages tacksamt:)

  1. ..och efter att ha försökt sondera marknaden på jakt efter lusmedel som är en djungel så undrar jag om ni har några tips om vad det finns evidens för att behandla med? Om ni vet? Den populära luskammen Nitfree? Varför säljer inte apoteken den? Den förebyggande sprayen?

 4. Hej! Jag vill också tacka för en intressant och bra skriven blogg! Sen har jag funderingar kring användandet av våtservetter för barn. Jag såg i nåt inlägg att ni inte rekommenderar dem och undrar om ni har några förslag på alternativ om man har handfatet placerat en bit bort från skötbordet?

  Keep up the good work!
  Maria

 5. Jag skulle gärna läsa ett inlägg om kolik, och vad det finns för evidens. Vad är egentligen kolik (innebär det bara att vara ovanligt skrikig) och finns det några bevis för att det är magproblem som orsakar det eller gissar man bara? Och vad gäller behandlingar så har jag förstått det som att Minifomdroppar helt saknar evidens, och att evidensen för Semper magdroppar är ganska svag. Har ni möjlighet att kika på vilka studier som finns? Är det då bara av placeboskäl som man rekommenderas att ge det till skrikiga bebisar? Finns det nåt som faktiskt har evidens förutom att göra sitt bästa för att trösta och försöka överleva tills bebisen blir större?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *