Kategoriarkiv: Övrigt

Bloggplaner och bloggidéer

Doktor Cecilia och jag har haft långa och intressanta diskussioner om vad vi vill att den här bloggen ska innehålla och har redan nu en lång lista på inlägg som ska eller kanske ska skrivas. Många är önskeinlägg från er, andra är idéer vi själva har om ämnen vi vill skriva om. Fler inlägg om olika vacciner kommer, dessutom planerar vi att skriva mer om när en förälder mår dåligt, hur det påverkar familjen och vad man kan göra åt det. Ett annat spännande tema vi skissar på är maktrelationer inom familjen. Vad har ni för tankar? Vad vill ni läsa om och vad tycker ni om våra planer?

Bästa läsarna, vilka är ni?

Häromdagen hade jag och Lina en  lugn dag på barnakuten tillsammans. Det var få barn där så vi hade mycket tid att prata. Förstås pratade vi en del blogg och framtida bloggämnen och hur vi vill skriva bloggen och vad vi vill ha fram. Så inspirerande att vara två!

Vi har en lång lista med ämnen som ni önskat. Vi betar av den allt eftersom, och vissa inlägg, om skrubbsår och sol till exempel, väntar vi nog med till sommaren, när det känns mer aktuellt. Fortsätt önska ämnen! Vi märker också att ni uppskattar de inlägg vi skriver utifrån vår egen lust kanske mest av alla, så dem tänker vi fortsätta prioritera.

Om ni vill får ni gärna svara på några frågor i kommentarsfältet här nedanför. Vi är nyfikna på: Vilka är ni läsare? Bloggar ni själva? Varför läser ni bloggen? Vad uppskattar ni mest? Och minst?

Måste  bara säga än en gång: ni är alldeles fantastiska! All er klokskap, värme, och omsorg om era barn och er själva och oss och varandra som lyser igenom i era kommentarer är så härlig. Kram på er och glad påsk!

Föräldraoro

Idag hade jag en väldigt trevlig lunch med Johanna Stenius, frilansjournalist som ska skriva en artikel om föräldraoro för Vi Föräldrar. Spännande och viktigt ämne tycker jag! Avundas inte Johanna som ska få ihop vårt minst sagt spretiga samtal till en text…

Johanna ställde en fråga som jag tänkte fråga er med:

Vad är det vanligast att oroa sig för som förälder?

Vad säger ni?