Riktiga människor

Kära läsare!

Tusen tack för alla era bidrag till bloggen. Ni är så kloka och fina och trevliga. Utan era önskemål och kommentarer vore bloggen en dubbelmonolog ut i världsrymden – fy så tråkigt!

Vi har tidigare behövt påminna om att vi inte publicerar eller svarar på frågor om egna barn, tack för att ni respekterar det! Vi publicerar inte, och besvarar inte heller, frågor om era egna hälsoproblem.

Vi vill att det ska kännas tryggt att kommentera här, därför publicerar vi inte kommentarer som vi uppfattar som elaka mot någon annan kommentator (eller mot oss). Om vi missat, publicerat något som du känner dig angripen av, kontakta oss och be oss ta bort kommentaren.

Kommentarer som innehåller medicinska påståenden publicerar vi om de är välgrundade. Är de mer kontroversiella (eller helt osanna, det förekommer) publicerar vi dem inte. Ibland skriver vi egna inlägg senare om vi får många liknande kommentarer.

Ibland kontaktar vi kommentatorn per mejl av någon anledning. Om mejladressen då visar sig icke-existerande godkänns inga fler kommentarer från den mejladressen. Orkar vi tar vi även bort tidigare kommenrarer. Vi vill nämligen möta riktiga människor här, inte pseudonymtroll.

Varma hälsningar

Cecilia och Lina

Dela med dig!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Läs mer av Doktor Cecilia i Praktika för blivande föräldrar - gravidfakta och barnkunskap på vetenskaplig grund
I min bok Praktika för blivande föräldrar - gravidfakta och barnkunskap på vetenskaplig grund kan du läsa mer om vad barn behöver och vad du med gott samvete kan strunta i. Trots sin titel funkar boken inte bara för blivande föräldrar, utan även för dig som varit förälder ett tag. Boken innehåller massor av kunskap om barnets immunsystem, infektioner, allergier och vaccinationer bland mycket annat. Ett perfekt komplement till barnakuten.nu! Finns även som ljudbok!

Köp Praktika för blivande föräldrar hos Adlibris här!

Lyssna på Praktika för blivande föräldrar hos Storytel här!

11 reaktioner på ”Riktiga människor

 1. Mitt problem är att WordPress kopplar ihop min epostadress med en gammal blogg jag hade som är nedlagd. Eftersom jag inte vill bli ihopkopplad längre med den bloggen måste jag ange en falsk epostadress. Nåja, jag behöver inte kommentera.
  Tack för en bra blogg iaf. Har läst mycket ur den.

 2. Snälla kan ni inte slänga in en liten påminnelse om det där med badvett nu inför sommaren? Hoppas att alla kloka läsare redan kan det här men iaf.. Småbarn drunknar snabbt och tyst och icke simkunniga barn ska vara inom armlängds avstånd så fort det finns djupt vatten i närheten. Naturligtvis är det rätt opraktiskt om man är vid stranden med fler än ett barn eller inte vill hänga över barnet hela tiden. Har du ett barn som vill springa fritt på bryggor och liknande så dra på barnet en flytväst. Då får du den där extra tiden som behövs att hinna fram om barnet hamnar i vattnet förutsatt att du själv kan hoppa i och dra upp barnet då.

  Har upplevt ett dödsfall och flera otäcka nära-händelser vid vatten så vill råda alla att vara rädda om varandra i sommar. Ser ni något litet barn på vift vid vattnet utan vuxentillsyn så våga vara den där jobbiga och säg till föräldrarna, det kan rädda liv.

 3. Er policy är bra! Jag har ett önskemål om ämne att skriva om: virusprickar. På familjeforum skrivs det med jämna mellanrum om ospecificerade virusprickar som barn anses kunna ha och jag undrar vad som är faktoider och vad som är sant. På http://www.1177.se/Stockholm/Tema/Barn-och-foraldrar/Sjukdomar-och-besvar1/Sjukdomar-och-besvar-A-O/Utslag-och-hudforandringar-hos-barn–bildguide/ finns en bra bildguide över oilka prickar och utslag men det nämns ingenting om att barn generellt kan bli prickiga vid virusinfektioner. Hur är det egentligen, kan barn bli pricika av virusinfektioner som inte är vattkoppor eller hösblåsor?

  1. Jag har tänkt på samma fråga! Väldigt frustrerande att få svaret ”dom blir ibland prickiga när dom är sjuka”, utan att få någon vidare medicinsk förklaring.

 4. Bra. Det är inte givande med kommentarer som inte är relevanta. Och det är ju inte elaka kommentarer. Eller långdragna slagsmål i kommentarsfältet.

  Och det står ju tydligt i er etiska policy att ni inte svara på enskilda frågor om enskilda barn, inte ställer diagnos. Däremot uppfattar jag er som tydliga när ni skriver om enskilda saker, vilket är bra. Te x i att inte rekommendera vattenkoppspartyn osv. Det är bra. Då kan man förhålla sig till det. Just vaccininläggen har varit mycket givande.

  Instämmer för övrigt med ovanstående när det gäller önskemål.

 5. Heja!
  Tycker att ni har en strålande policy vad gäller kommentarerna.
  Får jag önska så gärna mycket mer om allergi, vad ni tycker bör ingå i ett hemma-apotek, respektive semester-apotek. Kanske något om vad man bör ha med sig till sjukhus om man ska sitta flera timmar på akuten eller bli inlagd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.