Smågodis för hjärnan!

I lördags åkte jag tåg. Ensam. Jag trodde att jag skulle köra bil, så jag förberedde föreläsningen jag skulle hålla kvällen före. Det blev ingen bil så plötsligt fick jag två timmars tid i lugn och ro, som en skänk från ovan. Inte ens mina forskningsdata hade jag med mig.

Jag besökte Pressbyrån på Stockholms central och köpte lördagsgodis. En jättepåse. Lördagsgodis för 200 kronor.

20130601-074139.jpg

Tågresan blev underbar! Jag fick läsa om Waldorfskolans andliga bakgrund (balans mellan väsenskrafterna Lucifer och Ahriman väsentlig!) i tidskriften SANS. Titta på fina kläder och läsa en jättebra artikel om mammors sömnproblem i Mama. Jag gillar verkligen Mama. Jag gillar att tidningen vänder sig till mammor och verkar se som sin uppgift att hjälpa mammor att må bättre. Som ni vet är jag ju övertygad om att föräldrar måste må bra för att barn ska ha förutsättningar att kunna göra det. (Därmed inte sagt att barnen automatiskt mår bra om föräldrarna gör det). Och här får då mammor konkreta sömntips. Viktigt och grundläggande för att livet ska fungera. Heja Mama!

För mig fungerar mer eller mindre (gärna mer) glassiga magasin som ett utmärkt substitut för sockergodis faktiskt. Ger tröst, njutning och en känsla av att jag ger mig själv något jag vill ha. Mycket bättre för kroppen, sämre för plånboken. Har ni några sådana godissubstitut? Idag ska jag träffa Lina på ett spännande möte om bloggen vi ska ha med några andra hemliga deltagare. Då ska hon få tidningarna av mig om hon vill.

Dela med dig!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *