Syster min – om livet i en familj med en svårt hjärnskadad dotter och tre friska

På barnsjukhuset träffar vi en del familjer oftare än andra. Bland de familjer som oftast behöver besöka och ligga inne hos oss finns familjer med svårt hjärnskadade barn. Visst lär man känna dem, på ett sätt. Jag tror att barnneurologer kanske lär känna dem ännu bättre, men som underläkare lär man mest känna de här familjerna ur ett sjukhusperspektiv.

I Siri Ambjörnssons fantastiska radiodokumentär om sin egen familj, där hon är en av fyra döttrar, fick jag veta mer än jag någonsin fått i mitt yrkesliv om hur det kan vara att leva i en familj med ett svårt hjärnskadat barn. Alla som vill öka sin förståelse för vad det kan vara att vara människa, syster eller förälder rekommenderas varmt att lyssna på den.

Dela med dig!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *