Nej, jag kan inte svara på frågor om era barn!

Kära läsare!

Tack för all fantastisk respons, kloka kommentarer och alla förslag på vad jag kan skriva om. Och för att ni är så snälla mot mig och varandra! Fortsätt så!

Tidigare stod det på bloggens förstasida att jag inte kan svara på frågor om era barn. Det försvann när jag flyttade bloggen, och det var nog dumt. Jag påminner därför om det. Jag kommer varken svara på eller publicera kommentarer med specifika frågor om enskilda barn längre. Däremot är frågor av typen ”mitt barn har ofta ont i magen kan du inte skriva om det” mycket välkomna!

Varma hälsningar till er alla
Cecilia

13 reaktioner på ”Nej, jag kan inte svara på frågor om era barn!

 1. Fick tips om den här bloggen igår och har med stort intresse plöjt igenom allt 🙂 Något jag gärna skulle vilja att du skrev om är nattätande barn. Man får ju ofta höra att ”barn behöver inte äta på natten när de är äldre än sex/åtta månader”, vilket vår drygt tvååriga dotter inte riktigt håller med om… Kan man generalisera så, finns det risker med att inte ”ta striden” med nattvälling osv?

 2. Hej,
  Jag undrar om du kan skriva om bilbarnstolar och varför man ska vänta till 4 år med att vända dem framåt. Jag har en väldigt lång 2,5-åring, och 4 år känns väldigt långt bort. Hon sitter inte bekvämt i bilen, antingen skräddare eller med knäna upp mot magen…
  Tack på förhand!

 3. Hej!!

  Kan inte du skriva om ögoninflamation? Många frågetecken kring mig och mina vänner om vad som gäller kring att vara hemma från förskolan.

  Bra och behövlig blogg!

  Hälsningar
  Linda

 4. Jag skulle gärna se ett inlägg om barn och husdjur ur medicinskt perspektiv. Att det finns många psykologiska vinster vet vi, men hur är det med de medicinska. Löper tex barn som växer upp med pälsdjur större risk att få pälsdjursallergi? Kan husdjuren överföra sjukdomar till barnen? (tänker främst på katter och hundar).

 5. Hej och tack för en mkt intressant blogg som jag nu följer dagligen! Min dotter fick falsk krupp förra veckan vilket resulterade i två besök på akuten för hjälp. Helt ofarligt, jag vet, men ändå väldigt obehagligt för både barn och föräldrar. Googlade en del dagen efter för att lära mig mer om falsk krupp men skulle väldigt gärna se dig skriva ett inlägg om det. Vet att det är vanligt bland små barn och det finns ju massa tips på hur man underlättar för sitt barn. Tack på förhand!

 6. Hej! Tack för en matnyttig och relevant blogg!
  Jag skulle önska att ni lyfte frågan kring svåra allergiska reaktioner, t ex risken för anafylaxi.
  Detta aktualiserades i GP för några veckor sedan när en flicka fått i sig ägg i ett mellanmål på skolan och hade en känd svår äggallergi men där personalen missade att ta hennes symptom på allvar och där hon fick en anafylaxi som fick ett dramatiskt förlopp.
  Och vi flög i förra veckan över till USA med SAS men vår nötallergiska 6-åring och möttes av en enorm nonchalans inför att vi ville att de skulle informera kring önskemålet att resenärerna inte skulle äta nötter under flighten… Dessutom envisas de med att servera cashew-nötter i business class. Hur kan det vara så att man serverar nötter på långflighter? Risken är ju stor att övrig mat kontamineras av personalen när de hanterar cashew nötterna och sen serverar vidare annan mat. För mig är det obegripligt att man ens hanterar en sådan aggressiv allergen som nötter är, i ett slutet luftrum flera tusen meter upp i luften…
  Min upplevelse är att kunskapen om att allergier faktiskt kan få väldigt dramatiska konsekvenser inte är någon utbredd kunskap och nu försöker jag, via egen maskin, sprida denna kunskap så gott det går. Vore toppen om ni kan hjälpa mig! Tack på förhand!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *