Välkomna alla nya läsare!

Lördagens inlägg om Det livsfarliga vattnet har lett till att många nya läsare hittat hit. Välkomna alla! Vi har sett att flera av er valt att prenumerera på bloggen och vilket glädjer oss.

Om några dagar tar bloggen sommarlov. Vi har utlovat inlägg om grillar och tändvätska och getingstick, det kommer vi förstås att hålla. Men sedan blir det sommarlov innan vi blogga dagligen igen från augusti.

Nya och gamla läsare: vad vill ni läsa om då? Önska gärna nu så kan vi förbereda och associera under sommaren.

(Inlägget ”Det livsfarliga vattnet”) har hittills visats 326000 gånger. Vi har alltså nått ut till en stor andel av Sveriges småbarnsföräldrar. Flera har också vågat berätta att ni kommer att övervaka barnen noggrannare vid vattnet, skaffa poolskydd eller vänta med att anlägga trädgårdsdamm tills barnen blivit större. Kloka ni!

Vill ni ha fler tips om vattensäkerhet finns superbra tips på sidan Din säkerhet från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Jag har också blivit uppmärksammad på ett jättebra drunkningsförebyggande projekt av Trygg-Hansa och Svenska Livräddningssällskapet som heter Babybojen Det är vatten- och flytövningar för bebisar som man kan göra hemma. Man kan beställa programmet kostnadsfritt från sidan i länken ovan.

Om ni vill höra mig prata om vattensäkerhet i radio kan ni lyssna på Sveriges radio Västmanland imorgon klockan 9.40, Sveriges radio Dalarna imorgon efter lunch någon gång (glömt tiden, slarvigt) eller P4 Karlavagnen kl 21.40.

Dela med dig!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

15 reaktioner på ”Välkomna alla nya läsare!

 1. Jag skulle vilja läsa om barn som ibland slåss och sparkas, och som har svårt att bryta det mönstret i själva situationen. Och vad man som förälder egentligen kan göra, när alternativet att lämna situationen inte fungerar (om barnet exvis har ett syskon som då riskerar att bli ny måltavla). Min fundering gäller större barn (5-6 år), men gissar att det finns ett generellt intresse.
  Och så skulle jag vilja läsa om vårtor – är det ens värt att behandla?

 2. Kanske något om hur man stöttar barn som inte får vara med de andra barnen på exempelvis förskola eller i skolan. Hur gör man som uppgiven förälder/närstående vuxen?

  Tack för en fantastisk blogg som verkligen fyller ett tomrum i cyberspace (så många barn-/familjesidor som bygger på självpåtagen expertis och tvivelaktiga fakta). Ni är så duktiga, och väl värda ett härligt sommarlov! Ser fram emot att återse er i höst och kanske läsa med nya ögon då bebisen i magen kommit ut 🙂

 3. Tack för en bra blogg! Jag skulle vilja läsa om hur farligt det egentligen är när barn sätter i halsen. Denna ständiga oro … För det mesta är det ju lugnt, men man är ju nästan alltid jätteorolig!

 4. Jag skulle gärna vilja läsa om amning och alkohol. Läste precis i Vi föräldrar att Livsmedelsverkets rekommendationer gällande alkoholintag vid är omdiskuterade och därför känns det som ett viktigt område att gräva vidare i.
  Tack på förhand och trevlig sommar!

 5. Tackar för en interessant och läsvärd blogg och önskar er en riktigt fin och avkopplande sommar! I höst skulle jag vilja läsa lite om er syn på ”alternativa metoder”. Tänker då främst på att det finns föräldrar som av en eller annan anledning är skeptiska till eller har dåliga erfarenheter av skolmedicinen och därför försöker använda sig av diverse alternativa behandlingssätt istället. Hur förhåller man sig till dessa på ett konstruktivt sätt? Att bara tycka att de är dumma i huvudet löser ju knappast problemet. Finns det någon lätttillgänglig information om alternativa preparat/behandlingar och hur de kan påverka barn? Saker som t ex kollodialt silver mot svamp på bröstvårtor vid amning osv kan det skada barnet som ammas, olika dyra ”mineralanalyser” till barn osv osv. Hur förhåller man sig på ett till sånt på ett sätt som stödjer föräldrarna i deras föräldraroll men ändå får dem att tänka till ang sånt som kan vara riskfyllt? Hur bemöter ni som läkare ”alternativa” föräldrar?

 6. ..tar mig friheten att önska en sak till på samma tema. Skulle gärna höra era åsikter om Hemförlossningar ur ett barnsäkerhetsperspektiv.

 7. Hej! Jag skulle vilja läsa om förstoppning (som mina barn ofta lider av, att av dem får movicol). Även allergier, miljöpåverkan, gifter i leksaker mm, vegetarisk kost skulle vara intressant.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *