Våren är här (och magsjukorna likaså)!

Medan doktor Cecilia och hennes familj semestrar bland delfiner på Kolmården vilar jag efter nattjour med en sovande ettåring i knät och Francoise Hardys mjuka stämma från högtalarna. Nu när vårsolen lyser in genom smutsigt fönsterglas och vi äntligen tagit oss fram till april, känner jag hur glad jag är över att vintern nog är slut. Kurvorna för RS-virus och de olika influensatyperna har definitivt vänt nedåt och infektionssäsongen är på väg att klinga av. Det vi fortfarande ser mycket av på barnakuten är magsjuka. Därför vill jag påminna om doktor Cecilias mycket användbara inlägg i Magsjukeskolan del 1 (om vad magsjuka är) och del 2 (om vätskeersättning – världens effektivaste och billigaste mirakelmedicin). Tänk på att handsprit inte biter på alla magsjukevirus. Noggrann handtvätt med tvål och vatten är det som gäller för att begränsa smittspridningen.

Jag har under en månads tid haft det här fantastiska citatet av Hjalmar Söderberg, som är en av mina absoluta favoritförfattare, som bakgrundsbild på min telefon. I säkerhet, på andra sidan mars ger jag er således:

Hjalmar S

Dela med dig!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 reaktioner på ”Våren är här (och magsjukorna likaså)!

 1. Hej , här har jag aldrig varit förut, alltid lika kul att hitta en ny intressant blogg.. Fast hmm, jag är ju hypokondriker ..men why not? Återkommer gärna..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *