Hoppa till innehåll
Hem Cecilia Chrapkowska, barnläkare

Cecilia Chrapkowska, barnläkare

Om Cecilia Chrapkowska

Utbildning

Cecilia Chrapkowska är barnläkare och doktorand i vaccinationsforskning. Hon är utbildad till läkare vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet och specialistutbildad barnläkare vid Drottning Silvias Barnsjukhus i Göteborg och Astrid Lindgrens Barnsjuhus vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Cecilia gör sedan 2015 sin forskarutbildning i pediatrisk vaccinationsepidemiologi vid Institutionen för Kvinnors och Barns Hälsa vid Karolinska Institutet

Klinisk erfarenhet

Cecilia har under sin specialistutbildning arbetat vid de flesta specialistsektioner på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Hon hade ett särskilt ansvar som flödesläkare för barnakuten i Huddinge 2014-2016. Mellan 2017 och 2019 arbetade hon på Alva barnklinik med särskilt ansvar för remissbedömning. Hon arbetade då även med neuropsykiatrisk utredning och behandling på Alva psykologi och med barnhälsovård på Alva BVC.

Från 2019 arbetar Cecilia åter på Astrid Lindgrens Barnsjukhus, nu på enheten för Sjukhusanknuten Avancerad Barnsjukvård i Hemmet, SABH.

Cecilia är barnläkare och medicinskt ansvarig för Mälaröarnas Barnhälsovård på Ekerö.

Cecilia i podden om att vara barnläkare

Forskning

Cecilia Chrapkowska är sedan 2015 doktorand i pediatrisk vaccinationsepidemiologi vid Institutionen för Kvinnors och Barns Hälsa vid Karolinska Institutet.

Böcker

Cecilia Chrapkowska är författare till Praktika för Blivande Föräldrar – gravidfakta och barnkunskap på Vetenskaplig grund. Boken gavs ut 2017 på Wahlström & Widstrands förlag och har därefter översatts till 14 språk och gjort succé på den internationella marknaden.

Läs mer om Praktika för blivande föräldrar

Mediemedverkan

Cecilia är ofta anlitad som expert i frågor om barnhälsa, barnsjukdomar och vaccinationer. Hon är medlem i Vi Föräldrars expertråd, och har stor erfarenhet av intervjuer, debatter och frågepaneler i såväl radio som tv.

Cecilia i krönikor i Mama

Cecilia i TV4 Nyhetsmorgon maj 2019

Kontakt med Cecilia

Kontakta gärna Cecilia på cecilia.chrapkowska@barnakuten.se