Den livsfarliga värmen i en bil

Dela med dig!
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Igår delade en kollega den här filmen i sin Facebookfeed. Otroligt stark och välgjord. Om hur farligt det är att lämna sitt barn i en bil i värmen. Klicka på länken här nedanför och titta på den här filmen är ni snälla. Och sprid den till era vänner. Så kanske vi slipper några onödiga tragiska barndödsfall i år.

Lämna aldrig ett barn i en varm bil

Det gör så ont att titta på den här filmen. Många vuxna ser den här bebisen och blir oroliga, medan hen fortfarande lever. Men ingen slår sönder rutan förrän bebisen är död.

Så: om ni ser en bebis, eller snarare ett barn som inte helt uppenbart är så stort att hen kan ta sig ur bilen själv, i en bil på en parkering: panga rutan. Det kan rädda barnets liv. Om ni ser ett större barn och tvekar om att ingripa, knacka på rutan så barnet öppnar dörren och fråga hur barnet har det.

Om du har frågor om ditt barn - kontakta Knodds barnsjuksköterskor

Hos Knodd arbetar specialistutbildade barnsjuksköterskor med minst 5 års erfarenhet. Du får en bedömning av ditt barn och trygga råd via video. Kostnadsfritt såklart!

Gå till knodd.se

 


Dela med dig!
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

11 reaktioner på ”Den livsfarliga värmen i en bil

 1. Tror att det är få personer som medvetet lämnar sina barn i bilen. Men ibland funkar inte hjärnan. Tror inte heller att man måste vara en allmänt dålig förälder för att det ska hända det räcker med att vara mänsklig. Man är trött, man glömmer att barnet tjatat sig till att få följa med trots att man tänkt åka ensam, man har bråttom, barnet somnar i bilen och så är olyckan framme. Jag tror det kan hända vem som helst. Och jag tycker att det därför är då viktigt att vi hjälper varandra och vågar lägga oss i. Samma sak när en treåring smiter iväg på parkeringsplatsen eller när en tvååring på köpcentret verkar ha tappat bort sig. Idag är man så vansinnigt ensam som förälder och ingen är ofelbar. Det värsta felet tror jag är att tänka att det skulle aldrig hända mig. Då är man faktiskt riktigt oansvarig, tycker jag.

  1. Verkligen bra sagt. Jag har tänkt på filmen hela dagen sedan jag såg på den imorse. Ja det kan verkligen hända även den bästa föräldern och det är så viktigt att tänka på.

 2. Välgjord kortfilm som lämnar ett oerhört starkt intryck! Jag blev så ledsen och upprörd att jag helt tappade middagsaptiten. Fruktansvärt att det är så många barn bara i USA som dör av denna tillsynsbrist. Jag har delat vidare på fejan.

  1. Ja, visst är det förfärligt. Och jag skulle kalla det ännu mer för kunskapsbrist än tillsynsbrist. För jag tror att många föräldrar felaktigt tänker på en låst bil som ett säkert ställe. Men det är verkligen en dödsfälla.

 3. Tänkvärd men hemsk film… Hoppas förstås slippa uppleva något sådant, men vad gör man efter att ha hjälpt barnet ut ur bilen? Om vi antar att det andas men inte är kontaktbart?

  1. Då skulle jag ringa 112 och se till barnet så att det fortfarande andades. Lägga det plant (på marken) för att vara säker på att luftvägen hölls öppen. Om jag skulle bli osäker på om barnet andades skulle jag ge mun- mot mun-andning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.