Home » Coronavirus från Kina – fakta och faror

Coronavirus från Kina – fakta och faror

Coronavirus från Kina

Fakta och råd om coronavirus från Kina. Direkt av barnläkare. Många är rädda för det nya coronaviruset från Kina. Som barnläkare med särskilt intresse för hur vi kan skydda oss mot smittsamma sjukdomar är jag inte rädd. Viruset är nytt, så det kan infektera alla som träffar på det. Men vad man kan se verkar de flesta få en förkylning eller influensaliknande sjukdom. Några får lunginflammation. De få som dör av viruset verkar vara gamla och sjuka från början. Det är sorgligt, men inte så stor skillnad från idag. Det är samma grupp av människor som idag dör av influensa eller andra förkylningsvirus.

Självklart är det viktigt att sjukhus och makthavare förbereder sig så att sjukvården kan ta hand om alla sjuka om viruset kommer till Sverige. Det kan bli fullt på akutmottagningar, och mer jobb för oss som jobbar inom akutsjukvården. Men det kommer inte att bli någon katastrof, även om viruset kommer hit. Än så länge kan du inte bli smittad av viruset i Sverige. Om du får hosta och feber så kan du vara säker på att det inte är coronaviruset.

Många unga är oroliga för coronaviruset. I den här videon kan ni se vad jag har att säga till er.

Coronavirus från Kina hos gravida

En ny vetenskaplig publikation om nio gravida kvinnor som varit infekterade med det nya Coronaviruset visar att de blev lindrigt sjuka och deras barn var inte smittade vid födseln. Skönt.

Vill du veta mer om coronaviruset från Kina, gå in på Folkhälsomyndighetens sida. Folkhälsoexperter uppdaterar den sidan så fort det kommer nya fakta. Och de kommer ofta nu när viruset är nytt. Dessvärre kommer också nya myter och konspirationsterorier, så det är klokt att hålla sig till pålitliga källor.

Read more:

Coronavirus från Kina – fakta och faror
"/>

2 thoughts on “<trp-post-container data-trp-post-id="6207">Coronavirus från Kina – fakta och faror</trp-post-container>”

  1. Hej Cecilia, tack för en informativ blogg och film. Jag undrar om du vet hur det är med gravida (trots att du är barnläkare och inte gynekolog…), som är riskgrupp för vanlig influensa, har vi också mer risk att bli allvarligt sjuka eller dö om vi skulle få coronaviruset? Och hur ser riskerna ut för fostret? Är det något man vet än? Jag jobbar utomlands och ska resa till Sverige för att föda i vecka 35 och är inte orolig generellt för coronaviruset men just detta har jag funderat över. Tack på förhand, Emma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are market *