Hoppa till innehåll
Hem Om/kontakt

Om/kontakt

This post is also available in: English

Barnakuten.nu är skriven av och ägs av barnläkare Cecilia Chrapkowska. Översättningen till engelska är gjord av den australiensiska apotekaren Helen Nguyen. Sidan administeras i samarbete med Elin Bäck, ESB design som även sköter barnakutens webbkanaler på instagram och facebook.

Varför barnakuten.nu?

Som förälder har man en miljon frågor om sina barn. Inte minst när barnen blir sjuka. Den här sidan föddes ur insikten att internet erbjöd mycket åsikter, men mindre fakta.  Barnakuten.nu vill erbjuda både vetenskapligt korrekt fakta, stöd och en trygg hand att hålla i för föräldrar.

Sedan vi började mäta våren 2014 har fler än 11,6 miljoner sidvisningar gjorts och januari 2020 hade barnakuten.nu 182 000 sidvisningar.

Önska gärna inlägg, men fråga inte om era barn!

Önska gärna inlägg, här under eller i kommentarer till inläggen. Men fråga inte om era egna barn. Det blir sjukvård, och sådan bedriver jag inte  i bloggform.

Alla kommentarer förhandsgranskas och bara de kommentarer som bedöms ge någonting positivt till er läsare publiceras.

Samarbeten

Är du intresserad av samarbeten med barnakuten.nu, hör av dig till info@barnakuten.nu

Kontakt

Kontakta gärna barnakutens team på info@barnakuten.nu

Om personuppgifter som sparas

Barnakuten.nu använder Google Analytics för att följa besöksstatistik. Informationen anonymiseras innan den sänds till Google Analytics, så inga personuppgifter sparas där. Här kan du läsa om hur google hanterar personuppgifter. 

Om du vill ta bort personuppgifter som kan ha sparats om dig, mejla info@barnakuten.nu

102 kommentarer till “Om/kontakt”

 1. Hej Cecilia,
  Jag är svensk som bor i Danmark. Efter att ha läst och älskat er härliga bok “Praktika för blivande föräldrar” har jag nu köpt den i dansk översättning för att ge den till en dansk kompis. Men jag blev ganska överraskad när jag läste i den danska versionen, för flera av de delarna som kan uppfattas som mer “kontroversiella” är borta i den danska utgåvan. T.ex på sida 144 där ni skriver i den svenska utgåvan att man inte måste koka vattnet till ersättning och heller inte måste sterilisera napoflaskor, men kan nöjas med att diska dem, så står det i den danska utgåvan tvärtemot med en referens till Sundhedsstyrelsen (den danska folkhälsomyndigheten) att man ska koka vattnet till ersättningen tills barnet är 4 månader och att man bör sterilisera flaskor och napp. Jag blev nyfiken på hur det blev så? Är kranvattnet i Danmark och Sverige så olika? Det samma gäller flera andra saker ni skriver, så jag blev nyfiken på processen med översättningen, och vad jag (och min danska kompis) kan räkna med?

  1. Hej!

   Det var intressant att höra. Du får gärna skicka ett mejl till cecilia.chrapkowska@barnakuten.nu med alla översättningsfel du upptäckt. Kan rekommendera den engelska upplagan om din kompis har svårt att förstå svenska. Den var otillfredsställande översatt från början men översättningen är totalt omarbetad av mig och förläggarna och jag tycker nog numera att den är bättre än den svenska 🙂

   Hälsningar,
   Cecilia

 2. Hej
  Ser Youtube klippet från 5 feb. Jag undrar om du fortfarande känner samma sak då Corona viruset det är mer aktivt i Sverige idag? Jag känner som sagt mer oro nu när folk tolka de restriktiv som myndigheterna har tagit fram tex förskolan där min son går hade de nog helst velat hålla stängt så de uppmanar oss föräldrar att det är nog bra om man kan stanna hemma. Så det skulle vara guld värt om en uppdaterad Youtube film med info på denna sida. För jag kopierar länken och skickar till vänner som är oroliga men nu får man höra att det är ju en gammal film. Även om jag tycker att den är hållbar.

  1. Det som fortfarande håller är att barnen inte verkar riskera att bli svårt sjuka. Men en del annat i filmen har ju blivit daterat. Vårt samhälle är ju jättepåverkat redan nu och kommer att så vara under månader framöver. Så jag har tagit bort filmen idag och ska se om jag får tid att spela in en ny.

 3. Hej Cecilia,
  Jag ville bara lämna en rad och tacka för en super bra blogg, många ggr har man fått så bra råd här ifrån

 4. Jag önskar att du kunde förstå hur många gånger jag läst din blogg mitt i natten, på kvällen och varje gång mina barn vart eller är sjuka.
  Du är så tydlig och informativ.
  Jag är en extremt orolig mamma och du har räddat mej. (Skriver detta med tårar i ögonen av tacksamhet). TACK!

 5. Hej,

  Tack för en fantastisk blogg!

  Jag undrar vilken risk man utsätter sitt barn för om man vid enstaka tillfälle missar att diska och sterilisera nya flaskor och pumpmaterial?

  Fick med oss ett pumpset från sjukhuset när vi åkte hem med vårt förtidigt födda barn. Sjukhuset informerade inte om att dessa skulle rengöras innan första användningen vilket jag senare har läst på leverantörens hemsida är nödvändigt. På sjukhuset blev man van vid sterila pumpset och trodde även dessa var klara för användning.

  Tack för ditt svar.

  1. Noll risk. Företaget har väl skrivit det för att känna att de inte behöver ta ansvar för om de skulle ha skickat med någon bakterie. Men risken är försvinnande liten typ noll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.