Hoppa till innehåll
Hem Om/kontakt

Om/kontakt

This post is also available in: English

Barnakuten.nu är skriven av och ägs av barnläkare Cecilia Chrapkowska. Översättningen till engelska är gjord av den australiensiska apotekaren Helen Nguyen. Sidan administeras i samarbete med Elin Bäck, ESB design som även sköter barnakutens webbkanaler på instagram och facebook.

Varför barnakuten.nu?

Som förälder har man en miljon frågor om sina barn. Inte minst när barnen blir sjuka. Den här sidan föddes ur insikten att internet erbjöd mycket åsikter, men mindre fakta.  Barnakuten.nu vill erbjuda både vetenskapligt korrekt fakta, stöd och en trygg hand att hålla i för föräldrar.

Sedan vi började mäta våren 2014 har fler än 11,6 miljoner sidvisningar gjorts och januari 2020 hade barnakuten.nu 182 000 sidvisningar.

Önska gärna inlägg, men fråga inte om era barn!

Önska gärna inlägg, här under eller i kommentarer till inläggen. Men fråga inte om era egna barn. Det blir sjukvård, och sådan bedriver jag inte  i bloggform.

Alla kommentarer förhandsgranskas och bara de kommentarer som bedöms ge någonting positivt till er läsare publiceras.

Samarbeten

Är du intresserad av samarbeten med barnakuten.nu, hör av dig till info@barnakuten.nu

Kontakt

Kontakta gärna barnakutens team på info@barnakuten.nu

Om personuppgifter som sparas

Barnakuten.nu använder Google Analytics för att följa besöksstatistik. Informationen anonymiseras innan den sänds till Google Analytics, så inga personuppgifter sparas där. Här kan du läsa om hur google hanterar personuppgifter. 

Om du vill ta bort personuppgifter som kan ha sparats om dig, mejla info@barnakuten.nu

102 kommentarer till “Om/kontakt”

 1. Hej, jag har en 7 veckors fullt frisk bebis, kom enligt bf. Problemet är att amning krånglat sen dag 1. Jag har kämpat och slitit blod och svett och tårar för att få den att fungera, men ingenting tycks hjälpa. Jag har för lite mjölk. Mitt barn går upp men inte upp som hen ska. Hen väger för lite. Jag har bett hjälp från alla håll, BVC till amningsexperter. Ingen har ett svar till mig eller lösning. Hur är det egentligen? Kan alla friska kvinnor få tillräckligt med mjölk?

  1. Hej Minna!
   Att alla mammor skulle ha tillräckligt med mjölk är en myt. Det finns många som du som sliter och kämpar och barnet blir ändå inte mätt och går inte upp i vikt. Därför är det gott att det finns ersättning. Om du vill fortsätta amma, ge honom först på bröstet i 10-15 minuter högst och låt honom därefter äta sig mätt på flaska. Om du vill sluta amma kan du byta ut mål successivt mot flaska och trappa ned amningen.
   Varma hälsningar,
   Cecilia

 2. Hej Cecilia
  I ditt inlägg om långtidseffekter av TBE på barn beskriver du de symptom som kan uppstå lång tid efter sjukdomens slut.

  Gäller dessa potentiella långvariga symptom endast TBE som utvecklats till den sekundära fasen, eller även den första?

  Tack
  Martin

  1. Hej Martin!

   De studier som finns gäller TBE som utvecklats till den sekundära fasen med hjärnhinneinflammation/hjärninflammation. Inte de som bara haft en febertopp. Det är också biologiskt helt rimligt att tänka sig att hjärnan måste angripas för att långtidssymtom från hjärnan ska kunna uppstå.

   Bästa hälsningar,

   Cecilia

 3. Hej!
  Jag tycker jag känner igen dig 🙂 jobbade du på Huddinge sjukhus vintern 2014 och gick på hjärtlarm (för barn)?

  1. Då tror jag du var med när min dotter fick sitt första hjärtstopp 🙁 det var natten mellan 29 och 30 december 2014. Jag tror att du stod och höll om mig och min man (men jag minns inte riktigt). Tack för hjälpen då <3

   1. Ja, ser i min kalender att jag jobbade den natten. Jag tror jag minns er och situationen mycket väl, men vill inte fråga mer här för att inte avslöja något sekretessbelagt. De allra varmaste hälsningar hursomhelst. Och en stor kram!

  2. Joanna Söderlund

   Så himla bra sida du/ni har skapat!
   Hamnade här av en ren slump och ser att det är du som i januari-16 tog emot oss och vår son (då 1 år gammal) efter en feberkramp och ambulansfärd till akuten, med en temp om närmare 42c.
   Ditt bemötande kändes fantastiskt när en själv var i chock. Tack!

   Hoppas att denna sida får fortsätta leva, här finns det verkligen så mycket nyttigt för oss föräldrar (och andra) att läsa!

   1. Hej Johanna!

    Gud vad fint att höra 🙂 Hoppas allt är bra med er och ert barn.

    Varma hälsningar

    Cecilia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.