Ses vi på bokmässan?

Jag har alltid älskat bokmässan! Under det dryga decennium jag bodde i Göteborg tror jag att jag inte missade en enda bokmässa. Som besökare då. Jag är uppvuxen på bibliotek och bokmal sedan späd ålder, älskar att lära mig och diskutera samhällsfrågor och litteratur. Bokmässan har alltid varit årets fest för mig!

I år åker jag dit som författare. Under debatten i våras kring Nya Tiders medverkan på Bokmässan tänkte jag efter om jag ville jag vara på samma mässa som de. Många av artiklarna i Nya Tider uttrycker åsikter som får mig att frossa och må illa. Men skulle jag tacka nej, skulle ju den goda delen av bokmässan minska lite lite. Och det vill jag verkligen inte. Jag är glad och stolt över att ha blivit inbjuden att prata om föräldraskap, feminism och myter kring barnuppfostran. Så det var ett självklart val att medverka.

Nu har de mörka molnen tilltagit, med nazister som har fått demonstrationstillstånd med samlingsplats utanför bokmässan på lördag. Beslutet är överklagat och jag hoppas verkligen att tillståndsprövande myndigheter inser hur mycket en nazistdemonstration skulle störa ordningen och hindra besökare till mässan (och alternativmässorna runtomkring) att röra sig fritt och känna trygghet. Men oavsett hur det går med den saken, står mitt beslut fast. Jag tänker inte låta rädsla för nazister tysta mig. Jag och Agnes kommer att berätta om Praktika för blivande föräldrar – gravidfakta och barnkunskap på vetenskaplig grund ,  svara på frågor och signera böcker, oavsett vad nazisterna gör.

Jag hoppas att träffa många av er bloggläsare där! Om ni vill träffa mig och Agnes Wold, kanske ha en signerad bok eller ställa någon fråga, så kan ni göra det på följande tider:

Fredag 29 september

14:40-15:00 Svenska Dagbladets monter B02:39

15:40-16:00 Expressens monter F01:39 (sänds också på Expressen TV för er som inte är där!)

Lördag 30 september

09:40-09:55 Forskartorget B 05:72

10:30-10:50 Bonnierförlagens monter B02:02

12:00-12:45 Seminarium i sal K2 ”Föräldraskap i praktiken” (kräver seminariebiljett)

15:00-15:20 Göteborgs-Postens monter G01:25

16:00-16:30 Studieförbundet Vuxenskolans monter C04:02

Söndag 1 oktober

10:40-11:00 Biblioteks- och berättarscenen D02:01

11:30-11:45 Dagens Nyheters monter F 01:29

14:30-15:30 Vetenskap och Folkbildnings monter D 04:33

För er som inte kommer till Göteborg nästa helg, kan jag förhandstipsa om att jag och Agnes kommer till Södertälje konsthall och bibliotek kvällen den 2 november för ett föredrag om Praktika för blivande föräldrar – gravidfakta och barnkunskap på vetenskaplig grund

(fri entré). Även där finns möjlighet till boksignering och samtal.

Och: ni har väl inte missat att boken kommit som ljudbok ! Det är Agnes själv som läst in den. Alla ni som hört hennes sommarprat och vinterprat i radion vet att Agnes har en fantastisk berättarröst. Perfekt för dig som har småbarn och inte jättemycket tid att läsa…

Jag och Agnes på ett annat event i författarvärlden, Bonnierfesten på nedre Manilla i augusti.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.