Sover bebisar bättre av ersättning?

Dela med dig!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det finns oändligt många myter om bebisar och föräldraskap. Ibland känns bloggandet lite som ett renhållningsarbete, att städa bort efter myter som någon spridit ut, av oklar anledning. Som professor Agnes brukar säga: råd (myter) är som rymdskrot, när någon spridit ut dem är de omöjliga att fånga in.

Därför blev jag så glad igår av att se att Petra på flaskmatarbloggen inlett ett mythbusterprojekt. Läs hennes inlägg om huruvida flaskmatade bebisar sover bättre här! 

Mer om bebisar och sömn kan du läsa här. 


Dela med dig!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

6 reaktioner på ”Sover bebisar bättre av ersättning?

 1. Mina pojkar har aldrig snuttat speciellt mkt på tutte, så de tagit napp… Men vaknade/vaknar ofta och ville ammas. När stora fick ersättning så behövde han inte längre äta på nätterna iaf.
  Så nu ska vi snart testa med fem månaders grabben. Kan skriva efter det e gjort och berätta…

 2. Mitt barn började också sova längre när vi inte samsov men vi ger ingen ersättning utan ammar, jag tror mer det har med tillgång till bröst att göra än vad man matar med.

 3. Mitt barn började sova hela nätter när jag började ge ersättning och trappa ner amningen. Kan absolut ha varit slumpen!

 4. Jag hörde detta argument varje dag! i de 10 månader som jag ammade min dotter. När hon ammade hade hon mig som napp, vilket innebar att hon sov jämte mig och ammade/snuttade mest hela natten. Nu får hon ersättning i flaska på kvällen och natten och sover MYCKET längre pass.

  Sen om det har med ersättningen att göra har jag ingen aning om. Men kanske var det en kombination av det och att hon också vande sig av med sin ”napp”.

 5. Min upplevelse är inte heller att det var någon skillnad på ersättning eller amning vad gäller hur barnen sov. Däremot fick ju jag mer sömn automatiskt vid flaskmatningen för då kunde maken kliva upp på natten och sköta den biten 😉
  Jag sov som en stock och var/är svårväckt så maken som vaknar lätt (och somnar lika lätt om) skötte de flesta nätterna förutom att han lyfte över den ena av twinsen till mig då de fick turas om med flaska/bröstet vartannat mål.
  Med lilla syster så blev det bara amning så då sov jag sämre på nätterna medan maken fick sova hela nätterna 😛
  Skillnaden blev först senare då de började äta gröt på kvällarna 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.